Logo

Barbequeteknik:
-Rökteknik
-Smokers
(nytt!)
-Smokermodifiering (nytt!)
-Övrig utrustning
-Kol
-Olika vedsorter

Recept
-Rubs/kryddblandningar
-Mops/penslingssåser
-Serveringssåser
-Andra tillbehör

-Fläskkött
-Biff/nötkött
-Kyckling

Restauranger
-I Sverige
-Utomlands

Övrigt
-Böcker
-Länkar
-Epostlistor
-FAQ (vanliga frågor)

 

Mops/penslingssåser Tillbaka till första sidan...
Under sista halvan av tillagningstiden brukar man endera pensla köttet med en neutral olja, exempelvis majsolja, för att göra dom saftigare. Men man kan också pensla då & då med en "mop", en penslingssås som gör att man både får en god smak på köttet men också ett saftigare resultat. När jag kör rib's i smoker'n brukar jag nyttja denna mop:

    Blanda ihop följande ingredienser:

  • 2,5 dl äppelcidervinäger
  • 25 gram smör
  • 1 matsked mörk sirap
  • 2 matskedar senap
  • En nypa salt och några varv med svartpepparkvarnen samt en skvätt hot sauce, tabasco eller liknande.

Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt småsjuda 7-8 minuter på svag värme. Räcker till en omgång rib's.

Håll den gärna varm på varmhållningsplattan ovanpå smokern's eldkammare.

Men kom ihåg att det finns massor med olika moprecept "out there" - utrymme för experiment finns för den som vill prova på olika varianter :-)

 

  © Copyright www.barbeque.se 2003-2010 - Kontakt: info@barbeque.se