Logo

Barbequeteknik:
-Rökteknik
-Smokers
(nytt!)
-Smokermodifiering (nytt!)
-Övrig utrustning
-Kol
-Olika vedsorter

Recept
-Rubs/kryddblandningar
-Mops/penslingssåser
-Serveringssåser
-Andra tillbehör

-Fläskkött
-Biff/nötkött
-Kyckling

Restauranger
-I Sverige
-Utomlands

Övrigt
-Böcker
-Länkar
-Epostlistor
-FAQ (vanliga frågor)

 

Biff/nötkött Tillbaka till första sidan...
Jag måste faktiskt erkänna att jag aldrig själv tillagat biff/nötkött i min smoker... Jag är så vansinnigt förtjust i ribs av olika slag - jag brukar även röka lite kycklingvingar samtidigt. Men nötkött har jag aldrig tagit mig tiden till att tillaga själv.

Jag har dock provat på "barbque beef links" - "spjäll" från nöt på ett barbeque take out-ställe i Oakland, utanför San Francisco. Ett riktigt äventyr, när jag för en 17-18 år sen var en nybörjare på barbeque. Jag såg skylten lysa på långt håll och hamnade på detta ställe mitt i en ruffig stadsdel där man inte riktigt kände sig "trygg".

Nåja, vi köpte vanliga baby back ribs, dessa beef links och även barbeque på getkött(!). Allt var gott men jag har ett minne av att nötspjällen var en aning sega... Men ett kul minne var det när vi upptäckte att allt var dränkt i deras goda barbequesås och att vi knappast kunde äta det inne i hyrbilen (det var bara barbeque för avhämtning där) så vi snabbt som ögat hittade ett motell och rusade upp på rummet och ljudligt smaskade i oss det hela inne i duschkabinen ;-)

Men det finns massor med recept på Internet som verkar intressanta...

 

 

  © Copyright www.barbeque.se 2003-2010 - Kontakt: info@barbeque.se